Het NAS is maatschappelijk betrokken en heeft een belangrijke rol bij verschillende activiteiten in de regio. Als u een idee heeft voor een dergelijke activiteit, neem dan contact op met het NAS.

Eén van de bekendste jaarlijkse tradities van het NAS is de organisatie van de herdenkingsconcerten op 3 en 4 mei, in samenwerking met een projectkoor met een groot aantal zangeressen en zangers. De herdenkingsconcerten zijn een groot succes en worden zeer druk bezocht.

Het NAS laat ook van zich horen bij evenementen in de regio zoals ‘Kaarsjesavond’ in Vreeswijk, ‘Vrouwtje Sprokkelhorst’ een benefietconcert, feestelijke openingen etc. etc..

Grotere projecten waaraan het NAS in het verleden ook meespeelde -en vaak ook mee organiseerde- waren bijvoorbeeld de Rijnhuizen concerten; het openlucht-concert in Italiaanse sferen bij de jachthaven Marnemoende in IJsselstein en herdenkingsconcerten van het uitvaartcentrum Noorderveld te Nieuwegein. Ook waren er de jaarlijkse kerstconcerten samen met verschillende jeugdorkesten.

Het NAS gaat ook ‘gekke’ uitdagingen niet snel uit de weg! Zo gaven we een try-out van ons kerstconcert 2010, in de parkeergarage van een appartementencomplex in aanbouw. Lees meer over onze recente vorige concerten of bezoek het NAS-archief voor een volledig beeld.