Op vrijdag 2 december 2022 brengt het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest het winterconcert “Meeslepende klanken” ten gehore, onder leiding van dirigent Hans de Munnik.

De avond begint met de ouverture uit de Barbier van Sevilla, de bekendste opera van Gioacchino Rossini, waarin de mooie Rosina na heel wat verwikkelingen uiteindelijk trouwt met haar geliefde graaf van Almaviva. De muziek is verwachtingsvol en prikkelend. Daarna volgt de ouverture zum Märchen von der schönen Melusine, geschreven door Felix Mendelssohn. Deze concertouverture vertelt de legende van Melusine, een waternimf die trouwt met graaf Raymond, op voorwaarde dat hij nooit op zaterdag haar kamer binnenkomt (op welke dag ze de vorm van een zeemeermin aanneemt). En dat laatste gebeurt, waarop Melusine verdwijnt in de zee….

Vervolgens volgt het wervelende, virtuoze celloconcert nr. 1 van Camille Saint-Saëns met Sebastiaan van den Bergh als solist. Altijd in het hart van dit concert, doorloopt de cello verschillende beproevingen voordat hij opbloeit tot een briljante afwerking. Een meesterwerk. Afsluitend eindigt de avond met Danzón No. 2, een orkestcompositie van de Mexicaanse componist Arturo Márquez. Het is één van de populairste en meest uitgevoerde hedendaagse Mexicaanse muziekstukken.

Datum: vrijdag 2 dec 2022
Adres: Nicolaaskerk, Utrechtsestraatweg 8A 3438 AK Nieuwegein
Ingang van de kerk: Mgr. Van Heukelumstraat, 3438 BS Nieuwegein
Aanvangstijd: 20:00 uur

Kaarten kunt u bestellen met een bestelformulier via deze link.