Update 27/11/2021
Naar aanleiding van de persconferentie gisteravond heeft het NAS-bestuur helaas moeten besluiten om het concert van 12 december af te gelasten. Erg spijtig, maar het besluit was onontkoombaar.

Voor mensen die al een kaartje hadden besteld, zoeken we nog uit bij de KOM hoe zij hun geld terug kunnen krijgen. Nu maar duimen dat de situatie vanaf januari 2022 weer verbetert…

Zondagmiddag 12 december 2021

Onder leiding van Hans de Munnik brengt het Nieuwegeins Amateurorkest een gevarieerd muzikaal programma ten gehore. Solist is de 27-jarige Amke te Wies. Amke te Wies begon op 8-jarige leeftijd met cello spelen bij Wilma van der Wardt. Op 13-jarige leeftijd werd zij toegelaten tot de jongtalenten klas te Amsterdam waar zij studeerde bij Maarten Mostert. Ze was lid van de Fancy Fiddles o.l.v. Coosje Wijzenbeek. In oktober 2018 won Amke de tweede prijs bij het cello concours van de Cello Biënnale Amsterdam.

Op het programma staat het prachtige Celloconcert nr.1 van Camille Saint-Saëns, de Ouverture Barbier van Sevilla van Rossini en de Variaties van Haydn gecomponeerd door Brahms. Daarnaast wordt het meest gespeelde werk van de Mexicaanse componist Arturo Márquez uitgevoerd: Danzón nr. 2. Dit stuk is vurig en ritmisch.